Plánování dopravy pro výrobu

Plánování dopravy ve výrobě probíhá v situaci, kdy logistik ví, kdy bude zboží hotové. Při plánování dopravy je potřeba vědět, zda si zákazník dopravu zajišťuje sám (EXW Incoterms ) nebo zda výrobce podal nabídku na výrobu produktu spolu s dopravou (DAP Incoterms).

Rozhodnutí o plánování dopravy probíhá při náhledu na stav zakázek, očekávané datum dokončení výroby a zákazníkem očekávané datum dodání.

Stav zakázek k dopravě.

Před zajištěním dopravy je potřeba si projít produktovou kartu, kde je popsána velikost zakázky. Každý produkt má určité rozměry a hmotnost, které ovlivňují typ dopravy, který je potřeba si objednat.

Kromě rozměrů je potřeba si rozmyslet, zda má zakázka být dopravena na paletách, případně jestli jste jejich cenu definovali v nabídce.

Zakázky připravené k dopravě.

Pokud logistik zajistil dopravu u dopravce nebo pokud zákazník oznámil datum vyzvednutí zboží, tak je potřeba zavést dopravu do kalendáře, tak aby o tom vědělo obchodní oddělení a skladník.

Pokud skladník ví, kdy se zboží bude nakládat, tak si zboží může řádně připravit.

Zakázky s naplánovanou dopravou.

Po zaplánování nakládky je na produktové kartě vidět datum domluvené dopravy, technické specifikace produktu a případné poznámky k dopravě.

Díky archivaci dat v aplikaci máte neustále přístup k historii nakládek, jejich stavu a koordinaci s dopravou ostatních zakázek.

Vyzkoušejte Free Trial